A szegedi Aquapolis és a csongrádi gyógyfürdő is csatlakozott a Strandok éjszakájához

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén ismét megrendezik a Strandok éjszakáját július 30-án, amikor várhatóan megtelnek a magyarországi fürdők.

Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára az MTI-nek szerdán elmondta: július közepéig várják a fürdők jelentkezését, amelyek éjszakáig tartó nyitva tartással tudják fogadni a fürdőzőket. A programhoz eddig tucatnyi fürdő csatlakozott. Minden évben július utolsó szombatján hosszított nyitvatartással és különleges programokkal várják országszerte több tucat strandon, gyógyfürdőben, termálfürdőben, és aquaparkban a látogatókat tette hozzá.

  • Szegeden az Aquapolis Napfényfürdő ezen a napon 23 óráig tart nyitva. Zeneszó mellett estébe nyúló családi programok lesznek. Az esti fürdőzésre 17 órától várják a látogatókat a hagyományos jegyárakkal.
  • Csongrádon a Városi Gyógyfürdő és Uszoda is éjfélig tart nyitva, ekkor szaunafelöntéseken lehet részt venni, a koktélbár egész zárásig rendelkezésre áll, zeneszó kíséri az esti fürdőzést. 

Tavaly több tízezer vendég fordult meg a programhoz csatlakozó több mint 40 fürdőben a Strandok éjszakáján. A fürdők szabadon szervezhetnek helyi programokat és biztosíthatnak a vendégeknek kedvezményt. Minden fürdő igazodhat  már kialakult saját nyitvatartási rendjéhez, a programhoz csatlakozás a szövetség tagjainak díjmentes közölték.

Magyarországon a természetes vizek strandjait nem számítva összesen nagyjából 200 gyógy-, és élményfürdő működik. A csatlakozó fürdőkről és a részletes programokról a www.furdoszovetseg.hu weboldalon és a szövetség hivatalos közösségi oldalán, a Csobbanj velünk Facebook-oldalon lehet tájékozódni.