Megérkezett a kilencedik tram-train is Szentesre, tavaly december óta ez az első új jármű

Mint ismert, a tram-train beruházás során eredetileg 8 járművet vett a MÁV-Start, azonban volt egy 4 darabos opciós csomag is. Ez az opció arra vonatkozik, hogy a szerződésben foglaltak szerinti ideig még minden további pályáztatás nélkül lehívhatja a megrendelő a plusz járműveket.

Így is történt, a projekt során végül megvették mind a négy járművet, mely a menetrend sűrítésében jelenthet majd segítséget, de egyesek szerint akár Szabadkára is járhatnának. Az alapmennyiséget, azaz a nyolc tram-traint még tavaly december 8-áig szállította le a Stadler, pontosabban ezen a napon érkezett meg Szentesre, majd szerelték össze ott helyben a három részegységenként, kamionokkal szállított szerelvényt.

Még csütörtökön délelőtti hír, hogy immáron Szentesre ért, majd itt szerelték össze a kilencedik járművet is: a gyártó Stadler elkezdte az opciós szerelvényeket is leszállítani, így tavaly december óta ez az első jármű, mely megérkezett hazánkba. A tram-train köré szerveződött Facebook-csoportban (Lázár János korábbi szokásával ellentétben még nem posztolt erről) bennfentesek már képet is közöltek a daruztatásról:

Fotó: Gémes György / Facebook

Frissítés: Cikkünk megjelenése után valamivel már Lázár János is kiposztolta a hírt, amihez szokásos módon képeket is csatolt a 009-es jármű sinre kerüléséről.

Fotó: Lázár János / Facebook