Kedden Domaszéknél nagy területen égett fahulladék és száraz fű, hétfőn három tűzeset is történt a megyében

Hatalmas tűz volt Domaszék külterületén, ugyanis délután kigyulladt a fahulladék, a száraz fű és a bozótos egy elhanyagolt területen – írja a Rádió 88. A katasztrófavédelem szerint mintegy kétezer négyzetméternyi területet érintettek a lángok. A szegedi és a makói tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet. Dél körül Nagymágocsnál égett le hat hektárnyi gabona, a tüzet végül itt is sikerült eloltani.

Hétfőn is volt dolga a katasztrófavédelem munkatársainak: mezőgazdasági tároló, segédmotor, száraz fű és avar kapott lángra.

  • Egy huszonöt négyzetméter, valamint egy hat négyzetméter alapterületű mezőgazdasági tároló égett teljes terjedelmében Ópusztaszeren, a Kis-Zer tanyák közelében. A tűzesethez a kisteleki hivatásos és a kisteleki önkéntes tűzoltókat, valamint a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport tagjait riasztották, akik két vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.
  • Segédmotor kapott lángra Hódmezővásárhely-Kútvölgyön, a Szentesi út közelében. A lángokat a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók fojtották el. Személyi sérülés nem történt.
  • Száz négyzetméter területen száraz fű és avar égett Kisteleken a vasúti töltés mellett. A kisteleki hivatásos és a kisteleki önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kézi szerszámok segítségével végezték az oltást.