TIM: Nem lesz fizetős a tram-train június közepétől

Reagált a Technológiai és Ipari Minisztérium a Szegeder azon értesülésére, amely szerint már június közepétől fizetős lehet a tram-train. A minisztérium szerint iyenről egyelőre nincs szó, a félórás követési időt azonban nem cáfolták.

Szerdán este jelent meg cikkünk, amelyben arról írunk, hogy a jelenlegi, órás ütem helyett 30 percenként közlekedik a tram-train június 18-ától, e naptól kezdődően pedig várhatóan már fizetni is kell a szolgáltatásért.

A minisztérium szerint cikkünk „kizárólag zavarkeltésre alkalmas”, és a találgatásokkal szemben nincs még végleges, eldöntött időpontja a díjfizetés bevezetésének. A TIM szerint az utasok számára ingyenes próbaüzem csak akkor érhet véget, ha a bővebb menetrendi kínálat biztosításának minden szükséges műszaki feltétele megteremtődött. Azt tehát a minisztérium sem tagadja, hogy vannak még problémák a vasútvillamossal.

A TIM heti jelentést kért az üzemeltető vasúttársaságtól az elért előrehaladásról, de egyik fél sem számol a jegy- és bérletértékesítés június közepi elindításával. A jelenlegi közlekedési rendben és a díjmentes közlekedési lehetőségben bekövetkező bármifelé változásról a szaktárca és a MÁV-Start előzetesen, időben tájékoztatja majd az utazóközönséget és az érdeklődőket, írták.