Algyőn víztisztítás miatt lehet zavaros a víz, Szegeden gázszivárgás miatt zárnak le egy sávot

A Szegedi Vízmű Zrt. május 30-án és 31-én, azaz hétfőn és kedden 22 órától 5 óráig hálózatöblítési munkákat végez Algyőn, valamint Szegeden az MVM Égáz-Dégáz végez forgalomtereléssel járó munkát.

A hálózat tisztítása során átmenetileg nyomáscsökkenés és vízhiány következhet be, és a víz zavarossá válhat. A víz intenzív folyatás és ülepítés után fogyasztásra alkalmas, azonban javasolák a fogyasztóknak, hogy a megjelölt napon 22 óráig vételezzenek a napi szükségletnek megfelelően ivóvizet. A vezetékhálózat tisztításának befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség – ígérik.

A vízmű kéri a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak.

Amennyiben a zavarosság illetve a minőség nem javul a tisztítás után 12 órán belül, jelezhetjük a 06-62-420-155, vagy 06-80-82-88-82-es hibabejelentő számon.

Szegeden, a Brüsszeli krt.16. szám előtt gázszivárgás miatt hibaelhárítást végez az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. május 30-án, hétfőn. A munka burkolatbontással jár, emiatt ezen a szakaszon a külső forgalmi sávot le kell zárni. A hibaelhárítás végeztével elkezdődik a burkolat helyreállítása, a forgalomkorlátozás június 3-án megszűnik. Kérjük a járművezetőket, figyelmesen közlekedjenek ezen a szakaszon. Köszönjük türelmüket és megértésüket!