A békebeli mártélyi vasútállomás várótermében alakítanak ki egy vasúttörténeti kiállítást

A békebeli hangulatú, mártélyi vasútállomás a MÁV épületei közül az egyik gyöngyszem, ma már szolgálaton kívüli állapotban van. Az önkormányzattal karöltve a vasútállomás „újbóli életre keltése” a cél: a váróterem kiállítóteremként való felhasználása – közölte Hódpress-el a Vasúttörténeti Alapítvány.

A közlemény alapján a portál azt írja, hogy a szegedi székhelyű alapítványtól származó vasúti relikviák, eszközök (szerszámok, egyenruhák, egyéb vasúttörténettel kapcsolatos tárgyak) segítségével mutatják be itt a vasút történetét, valamint interaktivitást is belevitték: beöltözhetünk vasúti egyenruhákba, használhatjuk a vasúti jelzőeszközöket, telefonálhatunk a kurblis telefonnal is.

Az épületről bemutatják az 1:87-es arányú diorámát is. A vasúti relikviákon kívül jelenkori művészi alkotások is megtekinthetők érmeken, plaketteken és dekoratív műszaki rajzokon ábrázolva a leghíresebb magyar mozdonyainkat. A kiállítás a faluház munkatársai segítségével látogatható, előre egyeztetett időpontban – írja a Vasúttörténeti Alapítvány.