Az összes rendőrkapitányságot megfenyegette egy férfi Szentesről, 1 év 4 hónapot kapott

A Szentesi Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a helybeli férfit, aki egy rendőri intézkedésen felháborodva fenyegetőzött robbantással írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vádirat szerint a férfit egy szentesi élelmiszerbolt előtt igazoltatták a helyi rendőrök április 16-án az esti órákban. A vádlott ezen felháborodott és röviddel ezután a saját telefonjáról felhívta a központi segélyhívó számot és közölte, hogy „máma az összes rendőrkapitányságot fel fogom robbantani”, amelyet az ügyeletes kérdésére meg is ismételt.

A férfi köznyugalom megzavarására alkalmas bejelentése valótlan volt, a vádlott semmilyen robbanóanyaggal nem rendelkezett. A férfit a rendőrök még aznap este előállították.

A járási ügyészség a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította. A Szentesi Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően állapította meg és vele szemben 1 év 4 hónap börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette, elrendelve egyben a terhelt pártfogó felügyeletét. A bíróság ítélete jogerős.