Nem hisznek a helyiek Márki-Zay és Lázár békekötésében: előbbi többet képzel magáról, utóbbi szereti a háborút

Van, aki szerint Márki-Zay Péter képzel többet magáról, mint kellene, mások úgy látják, Lázár Jánosnak az a jó, ha háború van. A Népszava riportot készített a két politikus békekötése után az elmúlt években országosan is jelentőssé váló Hódmezővásárhelyen.

Mint a lap is megjegyzi cikkében, Márki-Zay Péter és Lázár János régi ellenfelek, most viszont Lázár aratott a hódmezővásárhelyi polgármester felett győzelmet április 3-án a térség országgyűlési képviselőjeként, majd ezután nem sokkal, meglepő módon bejelentette, hogy békülési szándékkal egy munkamegbeszélésre hívja Márki-Zayt, aki ebbe belement.

  • „Mindkettő makacs és a saját véleményét tartja fontosnak. Ezen a téren nem lesz változás. Abban azért bízom, Lázár János most, hogy pozíciót kap a kormányban, gondoskodik a városunk támogatásáról” – foglalta össze egy helyi férfi a véleményét a május eleji Márki-Zay–Lázár találkáról.
  • „Nem hiszek ebben a békében. A polgármester többet képzel magáról, mint kellene” – legyintett nevetve a 88 esztendős Sepsei Sándorné a Népszavának, amikor a fegyverszünetről kérdezték.
  • Egy középkorú házaspár szerint semmi nem fog változni Hódmezővásárhelyen. Mint mondták Lázárról, „kutyából nem lesz szalonna, neki az a jó, ha háború van”. Amennyire a lehetőségek engedték, szépült a város az elmúlt években, de akkor is úgy érezték, hogy a kormány haragszik Hódmezővásárhelyre – tették hozzá a lapnak.

Ez utóbbiról egyébként a Népszava is megjegyzi, hogy a vélemény pártszimpátia szerint alakult, ugyanis Hódmezővásárhelyen (ahogy sokszor Szegeden is) a kormánypropaganda szerint minden rossz, amiről a városvezetés tehet, míg a városvezetést pártolók szerint minden jó, ami pedig akadályozva van, az a kormány sara. Ez egyébként a sajtóban is lecsapódik. Arról viszont mi is beszámoltunk, hogy a városban a Modern Városok Programból nem sok minden valósult meg eddig.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Hódmezővásárhelyen még semmi sem valósult meg teljesen a Modern Városok Programban ígértekből

Csongrád-Csanád megye második legnagyobb városának 18 projektet ígért a miniszterelnök 2017 májusában. Ebből eddig három valósult meg részben, a többihez lényegében hozzá sem kezdtek, holott Orbán Viktor még akkori beszédében is azt mondta, Hódmezővásárhelyhez személyes fűződése van.

Márki-Zay úgy nyilatkozott a lapnak, hogy rajta nem múlik majd a jó munkakapcsolat. Értelmezése szerint a fegyverszünet annyit jelent, hogy a kormányzati oldalról blokkolt fejlesztések elől Lázár közbenjárására elhárul az akadály. A Népszava kérdezte mindezekről Lázár Jánost is, de tőle nem kaptak semmiféle választ.