Lázár János a megyei kerékpárutakat kötné össze: egészen Makóig tudnánk tekerni Szegedről a kiszombori szakasszal

Csongrád-Csanád megyében érdemes lenne összekötni a meglévő kerékpárutakat, így egy komplex hálózat alakulhatna ki – fogalmazott Lázár János miniszter a vásárhelyi Rádió 7-nek.

Az országgyűlési képviselő a Rádió 7-nek elmondta: a hódmezővásárhelyi–makói térség településeit járja, hogy a testületekkel a fejlesztési elképzeléseikről egyeztessen. Ezek során mindig felmerül a kerékpárutak kérdése is. A politikus kiemelte: kettős célt szolgálhatnak ezek az utak, segítik, hogy az ott élők biztonságosabban jussanak el egyik helyről a másikra, másrészt élénkítik a kerékpáros turizmust, ami most egyre népszerűbb.

Mint azt Lázár Jánostól megtudták, a kiszombori képviselők azt kérték tőle, hogy a régi 43-as főút mentén épüljön meg a kerékpárút hiányzó szakasza Klárafalvától Kiszomborig.

Ha ez teljesül, akkor Szegedről egészen Makóig lehetne tekerni.

A politikus kifejtette: szóba került még a Királyhegyest Makóval összekötő kerékpárút építése is, ami azt is jelenti – hiszen a másik oldalról már el is indult a fejlesztés – hogy a Maros-parti várostól Mezőhegyesig lenne egy védett út. Emellett tervezés alatt van még a Hódmezővásárhely–Makó közötti kerékpárút is.