Osztrák és cseh rendőrökkel fogtak 126 határsértőt az éjjel, ebből 106-ot Gyálarét és Ásotthalom külterületén

Több csoportban 126 határsértőt tartóztattak fel, és elfogtak három embercsempészt csütörtökre virradó éjszaka Csongrád-Csanád megyében – közölte a rendőrség a honlapján.

A magyar rendőrök osztrák és cseh kollégáikkal, a katonákkal és mezőőrökkel együttműködve Ásotthalom és Szeged-Gyálarét külterületén 106 határsértőt tartóztattak fel, aki az ellenőrzés során szír, pakisztáni, afgán és indiai állampolgárnak vallotta magát.

A járőrök szerdán 21 óra előtt Domaszék külterületén ellenőriztek egy német személygépkocsit és egy szintén német furgont, valamint azok szír és török sofőrjét. A járművekkel tíz, magát török állampolgárnak valló határsértőt szállítottak.

Hajnali fél háromkor Mórahalom külterületén ellenőriztek egy szlovák személyautót és annak 39 éves szlovák sofőrét. A rendőrök a jármű utasterében tíz férfit találtak, aki magát afgán állampolgárnak vallotta.

A sofőrök ellen embercsempészés gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el közölte a rendőrség.