Mihálffy Béla a legnagyobb magyar

Fotó: Mihálffy Béla / Facebook

Fotó: Fidesz

Fotó: SzegedMa

A méretbeli különbség akkor ütközik ki igazán, amikor Szentkirályi ül:

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mellett a Tisza-parton, egy lépéssel hátrébb állva:

Fotó: Szentkirályi Alexandra / Facebook

Csongrád-Csanád megye fideszes ogy-képviselői közül is természetesen Mihálffy a legmagasabb, de azért Lázár János sem szégyenkezhet:

Gulyás Gergely is hiába pipiskedik:

Fotó: Mihálffy Béla / Facebook

Láthatjuk tehát, hogy Mihálffy termetes, de nézzük azt, lehet-e összefüggés az ő és Mihálik Edvin magassága, valamint április 3-án elért eredményeik között. Mihálffy 27 516, Mihálik pedig 24 443 szavazatot kapott, így Mihálffy egy impozáns 13%-kal verte baloldali ellenfelét kapott több voksot*. Ami pedig a magasságot illeti, levélben megkérdeztem mindkét jelöltet, hogy pontosan meddig méri őket a szalag, amire Mihálik azt írta, 188 centiméter magas, 

Mihálffy pedig nem kevesebb, mint 203 centiméter.

A kettejük közötti különbség valahol 8% körül van, tehát az elméletem megbukott, de legalább tudjuk, hogy Mihálffy nem csak a tévében tűnik olyan magasnak. Meg merjük kockáztatni, hogy ő a legnagyobb fideszes, bár erre vonatkozólag nincsenek konkrét adataink. Az biztos, hogy Orbán Viktort 29 centivel veri.

*Fontos megjegyezni, hogy számításkor nem 100%-hoz viszonyítottunk, hiszen az érintettek magasságánál nincsen maximum lehetséges érték. Módszerünk lényege volt, hogy a két szavazatszámot egymással, illetve a két magasságszámot is egymással vetettük össze. Ha 100%-hoz viszonyítunk a szavazatszámok tekintetében, akkor Mihálffy mindössze 5%-kal nyert.

Itt sem Szabó Sándor miatt kellett feljebb irányítani a fényképezőgépet:

Igazán látványos, már-már sokkoló, ahogyan a szalagátvágáskor szerepel együtt olyan, felnőtt személlyel, akit vagy két fejjel köröz le magasságban:

Fotó: Szentkirályi Alexandra / Facebook

Fotó: Mihálffy Béla / Facebook

Fotó: KDNP

Fotó: Mihálffy Béla / Facebook

A leglátványosabb pedig talán az, ahogyan Mihálffy bevonul a parlamentbe képviselőtársaival az alakuló ülésre:

A Fidesz 2022-es csoportképén már kevéssé tűnik ki Mihálffy, aminek egyedüli oka az lehet, hogy szándékosan roggyaszthatott:

Fotó: Bartók Csaba / Facebook

Szentkirályi Alexandra, a hazai kommunikációért felelős kormánybiztos, kormányszóvivő társaságában:

A KDNP-frakcióban sem véletlenül áll Mihálffy az utolsó sorban:

Fotó: Bartók Csaba / Facebook

Az egyébként nem alacsony Bartók Csabával és Németh Szilárd honvédelmi miniszterrel:

Van egy olyan teóriám, hogy a fideszes Mihálffy Béla pontosan akkora aránnyal nyerte meg a Csongrád-Csanád megye 2-es választókerületet április harmadikán, mint amennyivel magasabb az Egységben Magyarországért színeiben indult Mihálik Edvinnél. Hétfőn este, ezt bizonyítandó mindkettőjüket megkerestem levélben, hogy megtudjam, pontosan milyen magasak. A teória megbukott, de legalább kiderült, hogy Mihálffy tényleg eget meszel.

Első körben szemléltetni szeretném, hogy mi is indokolja a címben szereplő állítást, ami Mihálffy magasságát taglalja. A Szegeder szerkesztőségében szeretünk lényegtelen dolgokkal sokat foglalkozni, mint amilyen a szegedi politikusok élete is, és bevallom, a 2022-es országgyűlési választás kampánya előtt Mihálffyról nemigen esett szó köztünk.

Aztán beindult a kampány, elkezdtek dőlni a fotók a dorozsmai jelöltről, és egyre inkább elkezdtük érezni, hogy ez nem lehet valós, ennyire nem lehet magas valaki. Még Orbán Viktor is feltette a kérdést januárban, amikor Öttömösön járt Mihálffyéknál, hogy „mindenki ilyen nagy a családban?”

Mihálffy Béla önmagában is látványosan magas, de ez főleg akkor bukik ki, amikor más szereplőkkel van együtt egy képen, úgyhogy most nézzünk pár ilyet! Íme, Chovanecz Kata és Bartók Csaba szegedi fideszes politikusok gyűrűjében a Dóm téren teát osztogatva: