Jogerősen 10 évet kapott Szegeden a testvére 6 éves lányát temetőben megerőszakoló szentesi férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a szexuális erőszakot elkövető szentesi férfival szemben kiszabott büntetés súlyosbítását írja a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye.

Az ügyben a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség emelt vádat. Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a férfi 2019-ben a testvére 6 éves leánygyermekét aki ekkor a felügyelete alatt állt egy elhagyatott szentesi temetőbe csalta, majd szexuálisan bántalmazta. A férfi még ugyanebben az évben a másik testvérének a 7 éves leányunokájával a gyermek szüleinek lakásán szintén szexuális cselekményt végzett.

A bíróság a férfit 2 rendbeli szexuális erőszak bűntette miatt 9 év szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte és végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás vagy tevékenység gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kapcsolatba kerülhet.

Az ítélet ellen az ügyészség hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása, míg a védelem enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását és a kiszabott szabadságvesztés súlyosítását indítványozta. A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla egyetértett az ügyészség indítványával, az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, és a férfi büntetését 10 év szabadságvesztésre súlyosította. Az ítélet jogerős.