Vásárhelyen ütközött egy Mercedessel a tram-train, Szegeden villamossal pótolják

Egy képet osztottak meg a Hmvhely Car Life nevű Facebook-csoportban arról, hogy a tram-train Kistópartin az imént egy Mercedes személyautóval ütközött.

Az esetről a Mávinform is beszámolt: mint írják, Hódmezővásárhely állomás és a Kálvin János tér közötti szakaszon a 33019-es számú vasútvillamos egy személygépjárművel ütközött. Személyi sérülés nincs, a helyszínelés miatt a városi szakaszon – a két megálló között – nem közlekedhetnek a vasútvillamosok. A baleset miatt a Hódmezővásárhely és Szeged közötti vasútvillamos járatok késésével számolni kell.

Azóta frissítették a posztot, eszerint a vasútvillamos a helyszínelés után 45 perces késéssel tovább indulhatott Szeged felé, azonban a mai napon csak Rókus állomásig közlekedik. A Szegedről Hódmezővásárhelyre 13:38-kor induló 33020-as számú vasútvillamos csak Rókustól közlekedik. A szegedi városi szakaszon villamossal utazhatnak az utasok.

Erről az SZKT úgy írt, hogy forgalmi zavar történt a tram-train vonalon: 13:05-kor Rókus vasútállomásról, illetve 13:38-kor Szeged vasútállomásról pótlóvillamos közlekedik Szegeden. Előreláthatólag 5–10 perces vonali késések várhatóak a tram-train vonalán.

Fotó: Nagy Lacky László / Facebook