Több mint 900 határsértő a hétvégén, ez az előző hétvégékhez képest csökkenést jelent

Péntektől vasárnapig 913 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 386, szombaton 263, vasárnap 261 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett az ország belsejében három határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Legutóbb arról írtunk, hogy az előző hétvégén 1100 felett volt az elfogott határsértők száma, az azt megelőző héten héten jöttek a legtöbben.

Az elmúlt héten az ország területén 2570 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten április 18-tól 24-ig a feltartóztatottak száma 2690 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében három határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 21 gyanúsított ellen indult eljárás derül ki a rendőrségi összesítésből.