Egy nő éjjel, 145-tel, a szembe jövő sávba áttérve ütközött egy másik autóval, annak sofőrje meghalt

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki figyelmetlensége miatt okozott halálos közúti balesetet írják sajtóközleményükben.

A vádirat szerint a nő 2019. augusztus 16-án éjjel céltalanul autózott, jóllehet kimerült volt, így a vezetésre nem tudott koncentrálni. A sebességkorlátozást jelentősen túllépve, 145 km/h sebességgel hajtott a 43-as főúton két kistelepülés között. Közlekedése során fokozatosan áttért a bal sávba, ahol szemből szabályosan érkezett egy autó. A jármű sofőrje már hiába fékezett, a balesetet nem tudta elkerülni.

Az ütközés olyan erejű volt, hogy a nő autójának motorblokkja és mindkét jármű első futóműve is kiszakadt a helyéről. A biztonsági öv nélkül vezető sértett a felfúvódó légzsáknak csapódása miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Becsatolt öv mellett utazó utasának 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülései lettek. A baleset következtében a nő maradandó fogyatékosságot eredményező módon megsérült.

A balesetért a felelősség a nőt terheli, aki közlekedése során több közlekedési szabályt is megszegett, ugyanakkor amennyiben a sértett biztonsági öve be lett volna csatolva, nem szenvedett volna halálos sérülést. A járási ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett fogházbüntetés valamint járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádiratban.

A terhelt bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.