Mórahalmon embercsempészt fogtak, Szeged-Gyálaréten menekültdömping volt kedd délelőtt

A ma reggel és délelőtt is sűrű volt a rendőrök számára, Szeged-Gyálaréten főleg: több csoport illegális határátlépőt is elfogtak a honvédekkel és a cseh rendőrökkel együttműködve. Mórahalomnál egy embercsempészt is lefüleltek.

  • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2022. április 25-én 23 óra 25 perckor Mórahalom külterületén ellenőriztek egy román honosságú BMW típusú személygépjárművet és annak 28 éves román sofőrét. A jármű utasterében és csomagtartójában további 8 személy tartózkodott.
  • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és Készenléti Rendőrség járőrei a polgárőrökkel, a honvédekkel és cseh rendőrökkel együttműködve április 25-én 22 óra és április 26-án 6 óra között 82 illegális migránst tartóztattak fel Szeged-Gyálarét, Ásotthalom és Mórahalom külterületén.
  • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel együttműködve április 26-án 6 óra 40 perckor újabb 29 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét külterületén.
  • A Készenléti Rendőrség járőrei április 26-án 7 óra 10 perckor 15 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén.
  • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel és a cseh rendőrökkel, valamint a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával együttműködve április 26-án 8 óra 40 perckor és 9 óra 25 perckor két csoportban újabb 75 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét és Ásotthalom külterületén.