Lázár János a Bayer Showban: egy amerikai típusú liberális gyűlöletkampányt honosított meg Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen

Békére, nem pedig megosztottságra van szüksége Hódmezővásárhelynek többek között erről is beszélt a vasárnap esti Bayer Showban Lázár János. A kormánypártok megválasztott országgyűlési képviselője szerint Márki-Zay Péter polgármesterként nem a várost építette, hanem a közösséget rombolta.

Lázár János az előzetes szerint azzal viccelődött Bayer Zsolttal, a műsor házigazdájával, aki elmondása szerint imádja Hódmezővásárhelyet, hogy van is oka rá: ott kötött házasságot. Nem más adta őket össze, mint az akkori polgármester, Lázár János, akinek állítása szerint nem volt még elválásos esete ezek után, úgyhogy megkérte Bayert, hogy igyekezzen. Utóbbi azt válaszolta, hogy már 16 éve töretlenül tart a házasságuk.

Komolyabb témákról is volt szó; a béke fontosságát hangsúlyozta Lázár János a Bayer Showban, amely egyébként a Fidesz választási győzelem utáni, illetve az ukrán háborúval kapcsolatos retorikája is. A kormánypártok megválasztott országgyűlési képviselője az április 3-i választást értékelve úgy fogalmazott Bayer Zsoltnak, hogy ma Hódmezővásárhely Márki-Zay Péter kampányirodájaként működik, amit a helyiek nem akarnak, és ezt már a választáson is jelezték.

Mint azt Lázár kifejtette, békés, nyugodt viszonyok voltak a városban, együttműködött a többség és a kisebbség a város érdekében. Egy amerikai típusú liberális gyűlöletkampányt honosított meg Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen, ami csak arról szólt, reggeltől estig „Orbánozás”, „Lázározás”, „Fideszezés”. Valami ellen politizált és nem azért, hogy újjáépítse, vagy jobbá tegye Hódmezővásárhelyt. Itt egy nagyon éles küzdelem zajlott, és onnantól kezdve, hogy ő az ellenék miniszterelnök-jelöltje lett, onnantól kezdve pedig szimbolikussá vált a tét – közölte.

A kormánypárti politikus szerint a jelenlegi háborús helyzetben nemzeti összefogásra lenne szükség: Én azt vártam a magyar ellenzéktől, hogy amikor kitört február 24-én a háború, akkor félreteszik a választási kampányt, beszüntetik, felfüggesztik, és azt mondják, hogy állnak a kormány rendelkezésére, támogatják a kormányt minden lépésében, amellyel a béke megőrzésére törekszik. Ehelyett a magyar nemzeti érdekekkel szembemenő politikai állásfoglalásokat tesznek, kiszolgálva külső érdekeket, ami a magyar szempontból irreleváns.

Lázár János hozzátette: az ellenzék történelmi vereségéhez az is hozzájárult, hogy politikusaik a kampány során a nemzeti összefogás fontosságának kihangsúlyozása helyett a nemzeti érdekekkel szembemenő nyilatkozatokat tettek. A teljes adás a HírTV oldalán megtekinthető.