Toroczkaiék Magyar Sziget fesztiváljára a Tankcsapda is jön, Ásotthalmon már beteltek a szálláshelyek

Idén július 27–30. között tartják Ásotthalmon a Magyar Sziget nevű fesztivált – vette észre a 444.hu. A nemzeti rockzenekarok – Kárpátia, Ismerős Arcok – mellett fellép a MOL által támogatott Tankcsapda is. A fesztivál szerepel az együttes koncertnaptárában is a közösségi oldalukra feltöltött promó szerint.

A fesztivál közösségi oldala szerint Ásotthalmon már be is teltek a szálláshelyek, a mindössze tíz perces utazásra lévő Mórahalmon ajánlanak további helyeket a látogatóknak. A 444.hu arról is ír, hogy a fesztivált Toroczkai László javaslatára a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kezdte el szervezni még a 2000-es évek elején. A fesztivált most is egy Toroczkai-idézettel hirdetik:

„A »bűbáj földjén« ismét leomlanak a határok. Valami letűnt világot keresünk mindannyian a mai globalizált, arctalanított környezetünkben.”

A rendezvény azóta is radikális jobboldal éves találkozójának számít, 2005-ben például nem léphetett színpadra az R-Go együttes félig magyar, félig kongói származású háttérénekesnője, mivel a rendezők nem tudták garantálni a biztonságát – jegyezte meg a lap.

Forrás: Magyar Sziget