Lázár János szerint lehet más a politika: munkamegbeszélésre hívja Márki-Zay Pétert

„Folytassuk másképp! Munkamegbeszélésre hívom Márki-Zay Pétert, a választókerület legnagyobb településének polgármesterét” – írta szerdán délután hivatalos közösségi oldalán Lázár János, a hódmezővásárhelyi és makói térség újraválasztott országgyűlési képviselője.

Lázár a posztja szerint hisz abban, hogy a választás győztesének nem pusztán joga, hanem felelőssége is a béke és a konszolidáció érdekében cselekednie. „Hódmezővásárhelynek többévnyi kampány után végre nyugalomra és fejlődésre van szüksége. Éppen ezért nem sajtónyilvános kampányeseményre, hanem érdemi munkamegbeszélésre hívom a polgármestert. Kezdjünk új korszakot!” – üzente.

A Promenad24 helyi kormányközeli lap szerint említésre érdemes, hogy Lázár János már április 3-i győzelmének éjszakáján bejelentette: Hódmezővásárhelyen új korszak kezdődik, „a polgárháború véget ért, mert győztünk”. Az érdekes kérdés, hogy miért csak akkor ért véget a polgárháború, amikor Lázár szerint győztek, hiszen eddig mindkét oldalról aktívan ment az adok-kapok, nem csupán a választási kampány alatt.

Múlt héten a Rádió 7 Közös Nevező Extra című műsorában mondott olyanokat, miszerint itt az ideje, hogy mindenki félretegye a sérelmeit, és azon dolgozzon, hogy újra fejlődő, emelkedő pályára állítsa Hódmezővásárhelyt. „A csatabárdokat el kell ásni, újra kell egyesíteni a családokat a vasárnapi ebédnél, a szomszédok ismét kezet nyújtsanak egymásnak, és helyreállítsuk a különböző testületek, közösségek együttműködését a politikai nézetkülönbségektől függetlenül. Fékezni kell az indulatokat: új közmegegyezést kell kialakítani a város érdekében.”