Múlt héten fogták el idén a legtöbb határsértőt, péntek óta 1028-an próbálkoztak

1028 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 309, szombaton 359, vasárnap 353, jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében hét határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén ebben az évben az eddigi legtöbb 2263 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten április 4-től 10-ig a feltartóztatottak száma 2041 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében 14 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 33 gyanúsított ellen indult eljárás derül ki a rendőrségi összesítésből.

Ezen felül a rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy ukrán embercsempészt, továbbá hét csoportban 117 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, köztük Szeged külterületén is az osztrák és cseh rendőrökkel közösen.