Magyar kisbuszt állítottak meg Szegeden az éjszaka, közel két tucat afgán polgárt szállítottak éppen

Három embercsempésszel és 115 határsértővel szemben is intézkedtek a rendőrök vasárnapra virradó éjszaka Csongrád-Csanád megyében – ezt a rendőrség maga közölte az MTI-vel.

A magyar rendőrök osztrák kollégáikkal, a katonákkal és a polgárőrökkel együttműködve öt csoportban 68 határsértőt tartóztattak föl Mórahalom, Ásotthalom – és ami ritkábban fordul elő – Apátfalva külterületén. Utóbbi ugye egy a román határon, a Maros mellett fekvő, háromezres falu, Makótól is keletre. Jellemző azért, hogy a határátlépések a szerb határszakaszon és a Tiszától nyugatra történnek, ezért meglepő néha, amikor a folyótól és Szegedtől keletre, a román határon is van ilyen. A csoportok tagjai szír, afgán, pakisztáni, tunéziai, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat.

Röviddel éjfél után egy magyar rendszámú kisbuszt ellenőriztek Szegeden,

melyben 21, magát afgán állampolgárnak valló határsértőt találtak. Húsz perccel később Mórahalom külterületén, az 55-ös számú főúton ellenőriztek egy lengyel rendszámú személygépkocsit, majd az autó közelében öt határsértőt találtak, akik szintén afgán állampolgárnak vallották magukat. Fél háromkor az M43-as autópályán, Szeged közelében ellenőriztek egy román kisbuszt, melyben újabb 21 határsértőt találtak, akik afgán, illetve indiai állampolgárnak vallották magukat. A járművek szerb, orosz és román állampolgárságú sofőrjeivel szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.