Nyolc évig gyűjtötte a hulladékot és tárolta engedély nélkül egy férfi, vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 8 éven keresztül engedély nélkül gyűjtött és tárolt hulladékot egy megyebeli kistelepülésen lévő ingatlanon írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vádirat szerint a vádlott 2012-től kezdve rendszeresen gyűjtött be másoktól különböző lomokat. Az évek alatt 200 m2 területen és kb. 90 m3 mennyiségben halmozott fel gumiabroncsokat, autóalkatrészeket, hűtőszekrény-vázakat, műanyag és háztartási hulladékokat, villanyszerelési anyagokat, vaságyakat, hullámlemezeket. A hulladék – összetétele és mennyisége folytán – alkalmas volt a talaj és a növényzet veszélyeztetésére.

A férfi semmilyen hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkezett, jóllehet a jogszabály szerint hulladékot mástól átvenni, gyűjteni csak hulladékgazdálkodásra feljogosító engedély birtokában lehet. A vádlottat járási ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja. A terhelt bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.