Márki-Zay Péter marad Hódmezővásárhelyen, mert nem akarja, hogy a gyerekeit golyófogónak vigyék Ukrajnába

Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy nem ülök be a parlamentbe – nekem most Vásárhelyen kell megvédenem a vásárhelyi gyerekeket attól, hogy a Fidesz elvigye őket golyófogónak Ukrajnába, köztük négy, még csak nem is katona fiaimatkezdi sorait a volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki végül április 3-án jelentős vereséget szenvedett Orbán Viktortól.

Ezt azzal magyarázza, hogy szerinte Orbán Viktor számtalanszor bebizonyította, amivel az ellenzéket minden alap nélkül vádolta, azt saját maga rendre megteszi:

  • Évente 40-50 ezer migránst telepít hazánkba a távozó magyarok pótlására,
  • a teszteknél már fizetőssé tette az egészségügyet, a magánosításra máris százmilliókat költött,
  • vasárnap már azt sem tagadta, hogy meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést.

Mint írja, már a választás előtt is sokszor elmondta, hogy a választás eredménye akkor sem legitim, ha az ellenzéki összefogás győz, mert a választók jelentős részét teljesen félretájékoztatta az egyoldalú, hazug propagandagépezet. Védtelenek voltak a Fidesz hazugságaival szemben, tényleg elhitték, hogy a sorkatonaságba szerelmes, még a kórházakba is katonákat küldő Orbán a béke garanciája, az ellenzék pedig ki sem képzett fiatalokat küldene meghalni Ukrajnába – emlékeztet a vásárhelyi polgármester.

Azzal indokolja a parlamenttől való távolmaradását, hogy még a látszatát sem szeretné fenntartani annak, hogy Magyarország egy parlamentáris demokrácia,

ahol a parlamentben az ellenzék bármit is elérhet, ezért nem ül be a listavezetőként megszerzett helyére. Kitér városára, Hódmezővásárhelyre is, ahol szerinte az átjelentkezett szavazókkal együtt valószínűleg megfordul Lázár János néhány szavazatos előnye az ő javára, de számára a legfontosabb, hogy szeretett városom bizalmát megerősítsem, megőrizzem a korrupció- és politikamentes városvezetést, a felelős gazdálkodást, és teljesítsem ígéreteim fennmaradó részét.

Vidéki polgármesterként sem fogja viszont támogatóit cserbenhagyni. Mint mondja, a jelenlegi rendszerben bebizonyosodott, hogy választásokon nem lehetett leváltani a Fideszt, de ez semmit nem vesz el a küzdelem dicsőségéből egy jobb Magyarországért. Továbbra is felelősséget érzek azért, hogy ez a közösség együtt maradjon, és hazafias ellenállókként mindannyian küzdjünk a korrupció és az önkény ellen. Szent célunk adjon erőt nekünk. Találjuk ki együtt, hogyan védjük meg egymást” – írja.

Nekünk, akik tiszta lelkiismerettel megtettünk mindent egy becsületes, tisztességes országért, most sem szabad feladnunk ezt a történelmi küzdelmet. Tartsunk ki egymás mellett, nyújtsunk vigaszt a csüggedőknek, álljunk ki az üldözöttekért. Isten óvja Magyarországot! – zárta posztját.