Szkanderpárbajra és sör–virsli versenyre hívta ellenfeleit az MKKP szegedi jelöltje

Erő- és kajapárbajra hívja Tóth-Benedek Csanád, a megyei 2-es számú választókerület kutyapártos jelöltje Toroczkai Lászlót és az 1-es kerületben induló Szabó Sándort. A viccpárt jelöltje a Móra múzeum előtt, április 1-jén szeretné összehozni a politikai vetélkedést, amit azért javasol, mert tudja, hagyományos vitára esély sincs.

„Bevallom őszintén, szívesen szkandereznék egyet Torczkai Lászlóval, de egy Szabó Sándorral megvívott sör-virsli verseny gondolata is felvillanyoz” – kezdi sajtóközleményét Tóth-Benedek, majd azzal folytatja, hogy bár nagyon szívesen hívna mindenkit egy nagy közös vitára, tisztában van vele, hogy ez a jelenlegi politikai környezetünkben nem valósulhat meg, „ami, valljuk be, közös szégyenünk”.

Szerinte nem is lenne a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tagja, ha nem lenne egy mindent jobbító javaslata, ami az lenne, hogy vita nélkül találkozzanak április 1-jén a Móra Ferenc Múzeum előtt, és mérjék össze tehetségüket az összegyűlt választók előtt egy klasszikus Bud Spencer-típusú háromtusában. A tusa számai a következők lennének:

  • póker,
  • szkander,
  • sör–virsli.

Azt írja, hogy ha valamelyik jelölt a fentiekben nem szívesen próbálná ki magát, netán úgy gondolja, hogy hátrányban lenne, akkor nincs más dolga, mint javasolni egy versenyszámot, és azt felveszik a tusa számai közé. „Azt hiszem, az ajánlat visszautasíthatlan, mindenkinek jól fog esni egy kis lazítás egy ilyen fárasztó kampányidőszak után. A kemény erőpróba után mindenkinek jut majd sör bőven, és viszünk egy nagy köteg KÖSZpénzt is, amiből mindenki kedvére válogathat.”