Lázár János öltöző bővítésére kér még 1–1,5 milliárdot az épülő Hagymatikumnál a kormánytól

Lázár János országgyűlési képviselő kedden bejárta a makói Hagymatikum bővítésének helyszínét. Szerinte az előzetes becslések alapján akkora lesz az érdeklődés, hogy az öltöző kapacitást bővíteni kell, újabb forrásokat kell majd szerezni a kormányzattól írja a Makóhíradó.

A portál beszámolója alapján a kivitelező cég munkatársaival közösen átnézte a terveket és bejárta az építkezést kedden délelőtt Lázár János. Itt elmondta, hogy az építkezés jól halad, bár számos akadály – mint például a koronavírus-járvány és az ehhez kapcsolódó alapanyag-ellátási problémák – hátráltatta.

Lázár azonban azt is elmondta, hogy az új csúszda- és élménypark az ország legizgalmasabb és legszebb fürdőjévé teszi majd a Hagymatikumot, ugyanakkor „ehhez valós igény az, hogy ne csak nyári, hanem téli öltöző is rendelkezésre álljon. Az előzetes becslések szerint akkora lesz az érdeklődés, hogy az öltözői kapacitást bővíteni kell, újabb forrásokat kell majd szerezni a kormányzattól – fogalmazott.

A politikus szerint ehhez mintegy 11,5 milliárd forintra lesz szükség,

majd azt is hangsúlyozta, hogy a megfelelő méretű téli öltöző kapacitás azért is rendkívül fontos, mert ha már épül egy beruházás, akkor az olyan legyen, hogy utána a lehető legtöbb profitot tudja termelni a városnak.

Azt már csak mi tettük fel kérdésként a miniszternek, hogy miért nem számoltak ezzel a beruházás előzetes tanulmányánál, tervezésénél? Esetleg ez egy már előre betervezett bővítési lehetőség volt-e, csupán előrébb hozzák a megvalósulást? Amint választ kapunk, arról beszámolunk.