Szabó Bálint ezúttal Márki-Zay Péter csanádpalotai fórumán akciózott, ahol megrángatta a közönség

Szabó Bálint a korábbi esethez hasonlóan most is élőben közvetítette akcióját Facebook-oldalán, ami a cikk végén megtekinthető. A helyszín most nem Kiskundorozsma, hanem Csanádpalota volt, ahol Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, egyben Lázár János kihívója és Hódmezővásárhely polgármestere tartott fórumot.

A szegedi képviselő ezúttal nem vitt gombabefőttet, viszont a csanádpalotai fórumon bírósági ügye kapcsán érdeklődött a vásárhelyi polgármesternél, először még csak a folyosón, ahol kezet fogtak, majd röviden elbeszégettek. Itt Szabó azt vetette Márki-Zay szemére, hogy állítólag egy koronavírusos kontaktszemélyre hivatkozva (egyébként ő maga is elkapta már) nem ment el a tárgyalására, miközben a tömegrendezvényre igen.

Szabó szerint a Jovány busszal Csanádpalotára utaztatott hódmezővásárhelyi nyugdíjas-kommandójának tagjai mindent elkövetnek, hogy csak szimpatizánsok vehessenek részt a lakossági fórumokon”. Ezt arra mondta, hogy a lenti videón is látható, amint Szabó ismét meghekkeli a fórumot, miközben megy a „hatalom a népé” kampánydal a háttérben.

Szabó a „bejáratnál” ül egy széken és amint megérkezik Márki-Zay Péter, ismét elkapja pár szóra, majd leül mellé a mikrofonállvány közelében, amely a felszólalók helye. Miközben épp ülne le, Szabót valaki az első sorokból kilépve alaposabban megrángatja, de végül Kübekháza polgármestere, a rendezvényt szervező Molnár Róbert odalép, hogy megakadályozzon többeket is ebben.

Ezután az események eszkalálódnak, ugyanis Molnár Róbert felkonferálja a vendégeket, de mivel Szabó nem ül el onnan, egyiküknek nem jutott hely. Az emberek a közönségből elkezdik körbepakolni Szabót székekkel, egyben körbe is ülik, hogy ne látsszon. Molnár Róbert Lázár János embereként végül Szabót is felkonferálja, mint vendég. Videó tehát lent: