Vonat ütközött autóval Szentesen, tűzoltók emeltek le egy embert az erkélyen át Szegeden

A katasztrófavédelem kiadta a hétvégi jelentését arról, milyen számottevő esemény történt, amelyhez a tűzoltóknak ki kellett vonulniuk. Szegeden egy asszonyt mentettek az erkélyajtón keresztül, Szentesen vonat gázolt autót.

  • Szombaton három szabadtéri tűzesethez riasztották az egységeket. Csongrádon, Szikáncson és Földeákon csaptak fel a lángok, a tüzet a hódmezővásárhelyi, a makói és a csongrádi hivatásos, valamint a földeáki önkéntes tűzoltók oltották el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 
  • Rosszulléte miatt nem tudott ajtót nyitni egy asszony egy szegedi lakásban. Szombaton délben érkezett a lakossági bejelentés, a mentők kérték a tűzoltók segítségét. A szegedi egység az erkélyajtón keresztül jutott be a lezárt lakásba, majd a sérültet átadták a mentők munkatársainak. 
  • Vonattal ütközött egy személyautó szombaton délután Szentes külterületén. A szentesi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, a balesetben egy ember megsérült.   
  • A száraz fű égett vasárnap délben Tiszaszigeten. A lángok mintegy kétezer négyzetméteres területet érintettek. A szegedi hivatásos egységek három vízsugárral fojtották el a lángokat, személyi sérülés nem történt. 
  • Egy hektáron égett az erdő aljnövényzete vasárnap Algyőnél. A szegedi hivatásos, valamint az algyői létesítményi tűzoltók közös erővel, rövid idő alatt elfojtották a lángokat, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben.

A kép illusztráció, egy korábbi esetnél készült.