Sárkányrepülővel hozta a drogot Szerbiából a határzár felett, de lezuhant Tiszaszigetnél egy férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta három szegedi férfinak az ügyében. Az elkövetőket a bíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és határzár tiltott átlépésének bűntette miatt 5, 9 és 10 év fegyházra, valamint közügyektől eltiltásra ítélt írja a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye.

Az ítélet szerint a három férfi elhatározta, hogy Szerbiából marihuánát hoz be az ország területére úgy, hogy azt egyikük egy motoros sárkányrepülővel az államhatáron létesített határzár felett átrepülve csempészi be. Ennek érdekében a férfiak többször jártak Szerbiában, ahol beszerezték a kábítószert, majd azt a határ szerb oldalának közelében elrejtették, és autóval szállították az egyik férfi tulajdonában álló motoros sárkányrepülőt is.

Az előzetes tervüknek megfelelően a motoros sárkányrepülő vezetésére engedéllyel rendelkező férfi 2018. augusztus 30-án, este, a szerb oldalon magához vette az utazótáskában elhelyezett kábítószert, a sárkányrepülővel felszállt, majd a határzár felett berepült az ország területére. Mivel a sárkányrepülőgép motorja meghibásodott, a férfi a TiszaszigetGyála közötti határátkelőhely közelében kényszerleszállást hajtott végre, melynek során személyi sérülést szenvedett, de annyi ideje még maradt, hogy a kábítószert elrejtse. A határátkelőhelyen szolgálatot teljesítők az erdős területen elrejtőzött férfit megtalálták, másnap a kábítószerre is rátaláltak.

Az ügyben a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján a Szegedi Törvényszék járt el. Az ítélet ellen a sárkányrepülőgépet vezető férfi és védője enyhítésért, míg társaik felmentésért és enyhítésért fellebbeztek. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség  a védelmi fellebbezéseket nem tartotta alaposnak, és az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt mindhárom férfi vonatkozásában. Az ügyben a Szegedi Ítélőtábla jár el.