A lakosságtól kér tippeket a rendőrség a gyorshajtók kiszűrésére

A rendőrség várja a lakosság javaslatait, hogy a következő sebességellenőrzési akciónapon mely helyszínekre álljanak ki a rendőrök írják az oldalukon.

Idén március 24-től egy napig tart majd a következő összehangolt országos sebességellenőrzési akció. Az időzítés egybevág az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL által meghirdetett „Speedmarathon” sebességellenőrzési akcióval. Így a magyar rendőrség csatlakozik a 24 órás összeurópai sebességellenőrzéshez.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95 százaléka szabályosan közlekedik.

De mindig van olyan, aki vagy nem hallott a sebességmérési akcióról, és kevésbé figyelmesen vezetve belecsúszik egy kisebb fokú gyorshajtásba, vagy megszokta, hogy amúgy is felülírja a saját vélt érdekei szerint a sebességhatárokat. A Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt a helyi közösség tagjait kérték fel először, hogy szavazzanak azokra a helyekre ahol sebességellenőrzést szeretnének, ahol különösen zavarónak, veszélyesnek ítélik meg a gyorshajtást. A német ötlet bevált, annyira, hogy hasonlóan a korábbi évekhez, ebben az évben is valamennyi ROADPOL-tagállam alkalmazza.

Az ellenőrzés ideje alatt, március 24-én 6 órától március 25-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz.

Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár a speedmarathon@csongrad.police.hu e-mail címre (más megyékben az adott megyei illetékességű szerv e-mail címére) arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.