Lázár Jánost ellepte a Márki-Zay Péteres matrica Kiszomboron, Mihálik Edvinnek bajusza lett

Egyre közelednek a 2022-es országgyűlési választások, aminek velejárója, hogy megjelennek a politikai plakátok. De nem csupán a hirdetések, ezzel együtt a rongálók is hadat üzennek és elkezdődik a nagy plakátháború: mindenféle üzeneteket, random matricákat festenek és ragasztanak ezekre ismeretlenek.

Korábban írtunk plakátrongálásokról Szegeden, ekkor vélhetően a kutyapárt fújt rá a kormányzati gyermekvédelmi, azaz valójában az LMBTQ-nak is nevezett áprilisi népszavazás plakátjaira olyanokat, hogy kiktől kell igazából megvédenünk gyermekeinket: „Putyintól, a propagandától, a ruszkiktól”.

A kiszombori polgármester felhívása úgy tűnik Szegedre nem annyira jutott el, ugyanis épp az imént posztolt Facebook-oldalára Mihálik Edvin is egy képet, amin a buszmegállóban lévő plakátját, illetve annak üvegét fújta össze egy ismeretlen elkövető. Mihálik azt írta: Ennek a gyűlöletkeltésnek kell véget vetnünk április 3-án!” Vélhetően arra gondolt, hogy leváltják a kormányt és a gyűlöletnek vége szakad.

A rongáló talán Hitler-bajuszt adott a zöld tanácsnoknak, talán Voldemort-orrot, ezt nem tudni, mindenesetre nem túl előnyös egy felújított buszmegálló ilyetén rongálása:

Fotó: Szirbik Imre / Facebook

Szirbik Imre, Kiszombor polgármestere még a hétvégén posztolt arról a közösségi oldalán, hogy egy hónappal a választások előtt Márki-Zay aktivisták teleragasztották Lázár János választási plakátját a településen. „Látszik,hogy készültek, mert Kiszombornak címzettek voltak a matricák. Mi jön még ezután? Természetesen rendőrt hívtunk. Igazoltatták őket,várjuk a fejleményeket. Kérek minden Lázár János szimpatizánst,hogy ne süllyedjünk le az ő szintjükre, ne bántsuk a plakátjukat” – írta a polgármester.

A rongálás egészen sajátos volt, Lázár János szemeit és száját ragasztották be a Márki-Zay Péteres matricákkal, de kapott a zakójára Márki-Zayos rangjelölést is:

Fotó: MKKP Szeged

Fotó: Mihálik Edvin / Facebook