Egy autós napsütéssel szemben a vonatot még látta, de a sorompót letarolta Csongrád és Szentes között

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tilos jelzés és lecsukott félsorompó ellenére a vasúti sínekre hajtott – írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vádirat szerint a nő 2021. október 28-án, a déli órákban, gyermekével az anyóülésen Csongrádról Szentes felé autózott egy mellékúton. A vasúti átjáróhoz közeledve észlelte a balról jobbra haladó vonatot, de a szemből sütő nap, illetve a figyelmetlensége miatt nekihajtott a tilos jelzés miatt lezárt félsorompónak, amit letört. A balesetben személyi sérülés nem történt, valamint más nem közlekedett arra.

A nő a balesetről a hatóságokat értesítette, továbbá a helyszínen maradt. A vádlott a vasúti berendezés letörésével a vasúti társaságnak 250.000 forint kárt okozott. A nő a KRESZ szabályok megszegésével gondatlanságból veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát, és ezzel mások életét, testi épségét is.

Az elkövetőt az ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétségi alakzatával vádolja. Bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.