Egy makói férfi kiskorúnak tett szexuális ajánlatokat, egy másik kiskorút megvert minden előzmény nélkül

A Makói Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki hónapokon keresztül kísérgetett, fogdosott és szexuális ajánlatokkal zaklatott három nőt Makó közterületein szól a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A megalapozott gyanú szerint a makói férfi 2020 elejétől zaklatta az egyik sértettet. Ha meglátta Makó főterén, akkor mögé állt, szólongatta vagy azért, hogy megijessze, elordította magát. A gyanúsított a sértettet rendszeresen prostituáltnak nevezte, édesanyját szidta, szexuális ajánlatokat tett neki. A sértett február végén kérte a férfi felelősségre vonását, miután folyamatosan bámulta őt munkavégzés közben az ablakon.

A másik sértettet a férfi szintén közel egy éven át zaklatta. A buszpályaudvaron odalépett hozzá, és a haját simogatta, de volt, hogy a sértettet az utcán fogdosta, a buszról leszállva meglökte. A harmadik, kiskorú sértettet szintén a buszpályaudvaron várta, és neki is szexuális ajánlatokat tett. Mindezeken túlmenően a férfi saját édesanyját megöléssel fenyegette, illetve az utcán egy kiskorú fiú elé állt bokszoló állásba, majd minden előzmény nélkül megverte.

A személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége, szeméremsértés vétsége és más bűncselekmények miatt indult eljárásban az ügyészség az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a többszörösen büntettet előéletű férfi letartóztatásának elrendelésére.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén ma dönt.