Postaládáig hozzák a kormányfüggetlen híreket Csongrád-Csanád falvaiba is

A Nyomtass te is! most szombaton Csongrád-Csanád megyében gyűlik össze csoportos terjesztésre, amelynek keretein belül több mint százan visznek kormányfüggetlen híreket a megyei kisebb települési postaládákba.

Az április 3-i választásokig 1000 falu legalább hatheti elérését célozzák az egylapos szamizdattal. Ezzel kétmillió olyan emberhez juthatnak el hiteles, a kormánymédiával szemben mást is bemutató híreket, akik jellemzően csak a kormányzati propagandából tájékozódnak. A Medián felmérése szerint olvasóik 10 százaléka már 6 hét után megváltoztatja a véleményét bizonyos témákban.

Az ellenzéki politika által is támogatott Nyomtass te is! most a billegő választókerületekre fókuszál, hogy átbillentsék ezt a 10%-ot. Országos hálózatuk az év elején már több mint 500 falura kiterjedt, ezt sikerült február közepéig megduplázniuk, amikor elérték az ezret.

„Most készülünk az igazi hajrára. A február 26-i szombaton elmegyünk csoportosan terjeszteni minden vidéki választókerületbe, 80 helyszínről egyszerre indulva szerte az országban. Már most több mint 1400 jelentkező regisztrált, és minden nap nagyot nő ez a szám.

Csongrád-Csanád megye is közel jár a száz jelentkezőhöz.

Arra számítunk, hogy aki most eljön, és megtapasztalja a közös falujárás és független újságterjesztés élményét, az innentől a következő hetekben is velünk tart” – írják levelükben a szervezők. A szervezethez terjesztésre vagy más segítséggel jelentkezni itt lehet.