Kokaint és marihuánát fogyasztott a forráskúti házfalba csapódott embercsempész

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a belga elkövetőnek, aki a héten 28 illegális határátlépőt csempészve egy lakóháznak hajtott, valamint drogot is fogyasztott írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egy belga honosságú kisteherautóval érkezett Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen. Ismeretlen megbízója utasítása alapján február 16-án, a hajnali órákban a szerb-magyar államhatáron meg nem engedett módon átkísért külföldieket vett fel a raktérbe, majd velük Nyugat-Európa felé indult.

Forráskút területén áthaladva túl nagy sebességgel hajtott, ezért későn észlelt egy útkereszteződést, elvesztette uralmát a teherautó felett, mellyel egy ház falának csapódott. A balesetben a raktérben szállított 28 külföldi közül 6 életveszélyes, 10 súlyos, míg 12 személy könnyű sérüléseket szenvedett.

Az elkövető sérülései szintén életveszélyesek, emellett az ellátása során alkalmazott gyorsteszt a vizeletéből kokaint és marihuánát mutatott ki.

A férfi utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek. A jelenleg több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette és kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a terhelt kórházi őrzési helyén, a mai napon, ülésen fog dönteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Házfalba csapódott egy embercsempész furgon Forráskúton, 29 embert vittek kórházba

Házalnak csapódott egy határsértőket szállító furgon szerdára virradóra Forráskúton.