Mihálik Edvin élő vitára hívta Mihálffy Bélát, aki szerinte csak Orbán akaratának végrehajtására lett jelölve

Mihálik Edvin sajtótájékoztató keretében jelentette be a Széchenyi tér közepén, hogy vitára hívja fideszes vetélytársát, Mihálffy Bélát.

Az ellenzék közös jelöltje, aki egyébként momentumos színekben indul, elmondta, hogy a tavaly szeptemberi előválasztáson ő volt az, akit több mint 4000 választópolgár, azaz a szavazók több mint 50 százaléka (50,48%) megtett a Csongrád-Csanád megyei 2-es számú választókörzet ellenzéki jelöltjévé. Mellette indult még a jobbikos Tóth Péter (31,04%) és a Márki-Zay Péter-féle szervezet jelöltje, Tóth Szabolcs (18,48%) is.

A kormánypárt meglepetésre nem az addig a homokhátsági körzetet sikeresen elnyerő B. Nagy Lászlót indította, hanem a dorozsmai képviselőjüket, Mihálffy Bélát. Mihálik Edvin elmondta, ő már a szombati ajánlóívezés indulásának napján, szombat délután leadta a szükséges mennyiségű ívet, így az emberek választották meg, bízik benne, hogy a térségképviselőjévé is ők fogják. Ellenben hozzátette,

Mihálffy Bélát egyetlen ember választotta: Orbán Viktor mniszterelnök.

Szerinte az ő feladata Orbán akaratának végrehajtása lesz, mint elődjének, B. Nagy Lászlónak. Azzal érvelt, hogy Szegedért nem sokszor szólalt fel a Parlamentben sem, továbbá még nagyobb elvonásokkal sújtották a várost a javaslata nyomán a koronavírus-járvány miatti intézkedésekkel. Szerinte az emberek képviselete az ő képviseletükről, nem pedig a „gazdája” képviseletéről szól. Mihálik elmondta, Mihálffy Béla az elmúlt időszakban „különböző kiadványokon, mások szoknyája mögé bújva” próbálta besározni őt.

Felszólította, hogy legyen bátor, és ha a pálinkafőzésen kívül máshoz is ért, akkor álljon ki és nyilatkozzon arról, hogy miért nem állt ki, amikor tízmilliárdos kormányzati elvonások sújtották a várost, vagy amikor „elvették Szeged 100 éves egyetemét”, illetve különböző fejlesztések, például a körforgalom 2x2 sávosítása miért nem valósult meg. Arra is kíváncsi a momentumos ellenzéki jelölt, hogy mi a véleménya Mihálffynak arról, hogy az EU megvonhatja az uniós pénzeket az országoktól, csak azért, mert Orbán Viktor nem hajlandó betartani pár jogállamisági mechanizmust.

Ezekre a kérdésekre vár választ Mihálik Edvin egy élő vita keretében,

mint mondta: ha bátor férfinek érzi magát a fideszes képviselő, akkor kiáll és részt vesz egy ilyen vitán.

Frissítés (16:19): Időközben a helyi Fidesz is reagált Mihálik Edvin felhívására: Mihálik Edvin annak a Márki-Zay Péternek a jelöltje, aki ostobának, agymosottnak, és trágyával etetett gombáknak nevezte a magyarokat. Mihálik Edvin Gyurcsány Ferenc szövetségese, márpedig Gyurcsány bejelentette, kormányzásra készül. Nincs miért vitatkozni Mihálik Edvinnel, mert ő csak egy kisinas, egy beosztott. Főnökei Gyurcsány Ferenc és a magyarokat sértegető Márki-Zay Péter, az ő beosztottjuk Mihálik. Beosztottakkal nincs miről vitatkozni, mert Mihálik csak azt tenné, amit a főnökei diktálnak neki: közösen lebontanák a kerítést, beengednék a migránsokat, eltörölnék a rezsicsökkentést és ismét tönkre tennék Magyarországot. Ilyen emberekkel nincs miről vitázni, az ilyen embereket távol kell tartani a kormányzástól.

Mihálikot azért is távol kell tartani a kormányzástól, mert feltűnően jó barátságot ápol a 4,8 milliárd forintos EU-s csalásba keveredett Cseh Katalinnal, aki ellen több nyomozás is zajlik jelenleg. A Fidesz és a Fidesz választói távol fogják tartani az április 3-i választásokon Gyurcsány és Márki-Zay embereit a kormányzástól” – áll a szegedi Fidesz közleményében.