A szegedi rendőröket megöletéssel fenyegette és hivatásukat szidta egy vásárhelyi nő, vádat emeltek ellene

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki megöléssel fenyegetett meg egy szegedi rendőrt, majd a vele szemben intézkedőket is becsmérelte írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vádirat szerint a nő egy korábbi büntetőügyéből ismerte a rendőrként dolgozó férfit, akivel egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül félelemkeltés céljából felvette a kapcsolatot. Ezután 2020. december 2-án írásban, majd azt megismételve hangüzenetben a vádlott közölte a rendőrrel, hogy megtalálja, és megöleti, ha egyedül lesz az utcán, és ha az kell, akkor vér fog folyni.

Ezt megelőzően, 2020. december 1. napján a nő a lánya osztálytársának édesanyját fenyegette meg egy korábbi incidens okán azzal, hogy nem élhet nyugalomban, soha nem tudhatja, hogy mikor fogja megtámadni, valamint a sértett lányának halálát is kilátásba helyezte. Két rendőr a nő ellen folyamatban levő nyomozásban elrendelt bűnügyi felügyeletet biztosító nyomkövető eszközt akarta ellenőrizni 2021. február 21. napján, este, a szegedi lakásán. Az elkövető a rendőrök hivatásával összefüggésben becsmérlő kijelentéseket tett az intézkedés során.

A járási ügyészség a nőt hivatalos személy sérelmére elkövetett zaklatás bűntettével, zaklatás vétségével és becsületsértés vétségével vádolja. A hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő nő bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.