Egy tizenhat éve elkövetett brutális gyilkosságot tárgyalnak Szegeden, a tettest Olaszországból hozták haza

Tizenhat éve Szentesen történt emberölési ügy tárgyalása kezdődött el csütörtökön a Szegedi Törvényszéken. Az áldozat személyazonossága csak 2020-ban derült ki. A bűncselekménnyel vádolt férfit – európai elfogatóparancs alapján – Olaszországban fogták el, 2020 júliusában hozták Magyarországra.

Az 58 éves vádlottat előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével vádolják. A vádirat szerint a férfi és a sértett 2003-ban ismerkedtek meg, majd élettársi viszonyukból 2004-ben közös gyermekük is született. Amíg a vádlott Németországban lopás miatt 18 hónapos börtönbüntetését töltötte, a nő beleszeretett egy ismerősébe, és hozzá is költözött.

A vádlott látszólag elfogadta ezt, valójában azonban elhatározta, hogy bosszút áll, megöli a nőt és megszerzi gyermekük felügyeleti jogát. A vádlott eltervezte a gyilkosság főbb mozzanatait, és várta az alkalmat terve végrehajtására. A 26 éves nő 2006. július 21-én este a gyermekével egyedül volt otthon. A vád szerint a férfi éjszaka bement az udvarra, megmérgezte a házőrző kutyát, majd közös gyermeküket a házban hátrahagyva volt élettársát elhurcolta és olyan súlyosan bántalmazta, hogy életét vesztette. A vádlott az áldozat holttestét a Tiszába süllyesztette.

Hogy a történteket leplezze, a vádlott az áldozat biciklijét is magával vitte, Másnap reggel az esedékes láthatásra hivatkozva megjelent a sértett szüleinél azzal, hogy nem tudja elérni a nőt. A sértett édesapja átmászott a kerítésen és a házban egyedül találta a kétéves gyermeket. Az apa még aznap bejelentette a rendőrségen lánya eltűnését.

A nő holttestét 2007 nyarán találta meg egy horgász, de az áldozat személyazonossága csak 2020-ban derült ki. A vádlottat európai elfogatóparancs alapján Olaszországban fogták el, és 2020 júliusában hozták Magyarországra. Az ügyészség a vádlottra életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A csütörtöki tárgyalásra láb- és kézbilincsben elővezetett férfi tagadta bűnösségét, úgy fogalmazott, hogy nincs semmi szégyellnivalója.