Szegedi lakóház is versenyben az év épülete díjért egy rangos nemzetközi építészeti magazinnál

Az Archdaily nemzetközi építészeti magazin már 13 éve rendezi meg a rangos Building of the Year versenyt, ahol 15 kategóriában szavazhatunk különböző projektekre. Idén minden eddiginél több, összesen 4500 pályázat lett szavazásra bocsátva, melyek közt magyarok is akadnak. A kategóriák shortlistjei már megvannak, a végső győzteseket pedig február 17-én hirdetik ki.

Most pedig jöjjenek a magyar vonatkozású projektek, amelyek a díjért vannak versenyben. A legérdekesebb, hogy Szegedről és Sándorfalváról is kerültek be projektek:

White Arrow House / Théque Atelier

A Szegeden található 120 négyzetméteres lakóház a ”házak” kategóriában indul a rangos építészeti díjon. A „fehér nyíl ház” a letisztult fehérségével tűnik ki a környék házai közül.

Fotó: Danyi Balázs

Rural Geometries Barn / Paradigma Ariadné

„A sándorfalvi bivalyos tanösvény a sándorfalvi nádastó mellett egy Natura 2000 védettségű területen kapott helyet. A 65 millió forintos turisztikai beruházás uniós forrásból jött létre és az 500 méter hosszú ívelt tanösvény egy 200 négyzetméteres bivalyistállót, három merengőt, valamint egy kilátót kapcsol össze” – írja az épületről az Építészfórum, mely az ”ipari építészet” kategóriájában méretteti meg magát.

A sándorfalvi projektről mi is beszámoltunk még korábban, akkor is egy építészeti verseny döntőseként.

Fotó: Csóka Attila Róbert

A többi magyar épületet csak felsorolás szintjén rakjuk be (rájuk kattintva még több infó és kép jelenik meg):