18 évesen saját barátnőjét futtatta, az összes bevételét elvette tőle

A bíróság 5 év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki hónapokon keresztül prostitúcióra kényszerítette a barátnőjét. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés helybenhagyását indítványozta írja a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye.

Elsőfokon a Kecskeméti Törvényszék járt el a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az elkövetés idején 18 éves férfi röviddel azután, hogy megismerkedett a 20 éves sértettel – kihasználva annak rossz anyagi és családi helyzete miatt fennálló kiszolgáltatott helyzetét –, őt bántalmazással és fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy naponta tiltott prostitúciós tevékenységet folytasson Kecskeméten. A vádlott a szexuális cselekményből származó bevételt teljes egészében elvette a sértettől.

A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az elsőfokú bíróság a férfit emberkereskedelem bűntette miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért valamint enyhítésért fellebbezett, ezért az eljárás másodfokon folytatódik. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.