Lázár Jánosnak vagy Botka Lászlónak van-e drágább karórája?

Ez az a kérdés, amivel kelnek-fekszenek az emberek a megyében, és szerencsére most már választ is tudunk rá.

Emlékezhetünk még, hogy amikor Botka miniszterelnöki babérokra törőben volt éppen, a kormánysajtóban olyan cikkek kezdtek el megjelenni, hogy ő igazi luxusórafanatikus, és hogy Szegeden csak „Rolex Laci” néven emlegetik.

Mindez persze azért tűnhetett jó fegyvernek a Fidesz részéről, mert a szegedi polgármester ekkoriban éppen „Fizessenek a gazdagok!”-szlogennel járta az országot kampánya során.

Botka akkor azt mondta az Indexnek, hogy mindez „aljas hazugság”, ezért pert is indít az állítást közlő médiumok ellen. „Szó sincs semmilyen óragyűjteményről, egyetlen Rolex-órám van ugyanis, amit négy évvel ezelőtt kaptam a 40. születésnapomra a feleségemtől.”

Most annak kapcsán íródik ez a cikk, hogy a Csukló Szpotting nevű Instagram-oldalon még a nyáron bemutatták, pontosan milyen típusú és értékű órája van Botka mellett például Lázár Jánosnak, aki szintén a színes Csongrád-Csanád megyei politikapalatte alakja.

Az oldal egyébként saját bevallása szerint „magyar celebek, politikusok és közéleti személyiségek karóráinak tájékoztató jellegű, egyáltalán nem rosszindulatú szemrevételezése” céljával jött létre. Itt politikai oldaltól függetlenül vannak felvonultatva politikusok, de számtalan celebről is megtudhattuk már, milyen órát hord.

Eddig a pontig kettő megyei közszereplő, Botka és Lázár órája került bemutatásra, ezek.

  • Botka László egy Rolex Datejust II 126334 típusú órát tulajdonol, amelynek ára 3.400.000 forint.
  • Lázár János pedig egy Rolex Bubbleback 3131 gazdája, amit 2.200.000 forintért szerezhetünk be.