Közel nettó kétmilliárdba kerül a mártélyi Holt-Tisza rehabilitációja

Közös ajánlattevőként a Délép Zrt. és az Ékisz Építőipari Kft. végezheti el a mártélyi Holt-Tisza rehabilitációját, nettó 1 milliárd 987 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 1 milliárd 769 millió forint volt – vette észre a Napi.hu. 

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A nyertesek feladata egyebek mellett egy vízkivételi műtárgy építése, két zsilip rekonstrukciója, egy 500 méteres összekötő csatorna építése, a holtágból pedig 150 ezer köbméter iszapot kell kikotorni. A projekt keretében épül még két csónakkikötő és egy erdei tanóra hely is.

A nyertesekkel január 25-én kötött szerződést az OVF.

A munkáért nagy volt a tolongás a vállalkozások részéről, indult még a közbeszerzésen a Futizo Kft., az Aqua-General Szennyvíztechnológia-építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Szabadics Építőipari Zrt., a Kötiviép'b Közép- Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft., a Ke-Viz 21 Építőipari Zrt., valamint a Békés Drén Környezetvédelmi, Víz- és Mélyépítési Kft. is. 

A Napi.hu tavaly októberben írt arról, hogy a szolnoki Kötiviép'b Közép- Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. építheti át a körtvélyesi szivattyútelepet, nettó 2 milliárd 169 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 1 milliárd 188 millió forint volt. A Mártély határában, a Holt-Tisza mellett lévő szivattyútelep átépítése része a „Belvízbiztonság növelése a Dél-Alföldön” című projektnek.