Kanyarból kisodródva, árokba hajtva, húsz métert repülve és partfalba csapódva halálos balesetet okozott egy autós, vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a sebesség túllépése miatt az árokba hajtott, ott még tovább gyorsított, ezzel egy ember halálát, és másik három sérülését okozta írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vádirat szerint a férfi 2020. július 25. napján, este 8 órakor az egyik megyebeli falu külterületén vezette az elhunyt sértett tulajdonát képező, közel dupla motorteljesítményre tuningolt autót. A gépkocsiban a vádlotton kívül még négyen utaztak. A férfi a 70 km/h legnagyobb megengedett sebességű útszakaszon az egyik kanyart a megengedettet jócskán meghaladó,

az utasokban félelem kiváltására alkalmas sebességgel közelítette meg.

A férfi a kanyart fékezés ellenére nem tudta bevenni, ezért az úttal párhuzamos vízelvezető árokba hajtott mintegy 60 km/h sebességgel. A vádlott az árokban folyamatosan gyorsítva még legalább 200 métert vezette az autót, majd mintegy 90 km/h sebességgel az árkot keresztező bekötőútnál a partfalnak ütközött, és a gépkocsi levegőbe emelkedett.

Az autó a levegőben több, mint 20 métert repült, majd az árokba csapódva, a tengelyén többször átfordulva állt meg.

Az autóból a biztonsági övét be nem kötő egyik utas kizuhant, súlyos sérüléseket szenvedve. A baleset következtében a gépkocsi tulajdonosa életét vesztette, egy további utas súlyos, maradandó fogyatékosságot eredményező, míg a negyedik utas könnyű sérüléseket szenvedett el, ahogyan a vádlott is. A járási ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Képünk illusztráció, nem az aktuális balesetet mutatja.