Lázár János már 36 ingatlan tulajdonosa: szántó és több erdő, szőlő is van közte

33 helyett már 36 ingatlannak tulajdonosa részben vagy egészben, havi közel kétmillióval nőttek a bevételei, készpénzállománya mellett viszont adóssága is megnőtt – derült ki Lázár János vagyonnyilatkozatából. A hvg.hu szemléje szerint ezek nagy részét 24 szántó és több erdő, illetve szőlő teszi ki, de van 50 százalékban tulajdona egy hódmezővásárhelyi házban, valamint egy XII. kerületi társasházi lakása is.

A kormánybiztos tavaly óta két hódmezővásárhelyi szántóval valamint szintén egy hódmezővásárhelyi ingatlannal birtokol többet, ezzel az összes mezőgazdasági földterülete bőven több mint 160 hektár. Lázár továbbra is két autó egy Land Rover és egy Mini Cooper tulajdonosa, de 2020 óta lízingel egy másik Land Rovert is.

Védett műalkotásai is vannak; egy kéziratot és egy karosszéket említ a nyilatkozatában, ezen felül műtárgyai is vannak, de nincs megadva érték.Tavalyi bevallásához képest nőtt a készpénzállománya, 12-ről 14,5 millió forintra, valamint megjelent egy 8 millió forint számlakövetelés is. Érdekesség még, hogy könyvkiadásból is volt 7,7 millió forintos bevétele. Korábban nem volt banki tartozása, mostanra azonban

  • felvett 18 millió forint személyi kölcsönt,
  • 38,9 milliónyi beruházási hitelt,
  • illetve lízingköltségei 7,7 millió forintot tesznek ki.

Magánszemélynek tavaly 40 millióval tartozott, idén ez 50 millióra nőtt, így az összes adóssága közel 115 millió forintot tesz ki. Országgyűlési képviselői és kormánybiztosi juttatásai mellett

  • az ingatlanjaiból befolyó havi, eseti és időszakos bevételei 10 millióról 17 millióra nőttek,
  • a mezőhegyesi ménesbirtokot kezelő Jövő Nemzedék Földje Alapítvány kuratóriumi elnökeként havi 950 ezret,
  • a modellváltás után a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kuratóriumi tagjaként további 1 milliót keres.

Őstermelői bevételei mellett idén sem szerepel konkrét összeg. Lázár változatlanul három cégben tulajdonos, országgyűlési vagy pártbéli juttatások közül pedig ugyanazt a makói irodát, három laptopot, illetve egy-egy telefont és nyomtatót említi, mint tavaly.