Bekokainozva menekült a rendőrök elől egy szerb embercsempész, letartóztatását indítványozták

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a két férfinak, akik összesen 38 illegális határátlépő csempészésében működtek közre, egyikük még kokaint is fogyasztott írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A megalapozott gyanú szerint mindkét férfi kisteherautóval érkezett Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen Nyugat-Európába. Január 27-ére virradóra az egyik gyanúsított Szeged külterületén felvett a járműbe 25 személyt, míg a másik Pusztamérgesen 13 illegális határátlépőt, akiket a férfiak megbízói juttattak át illegálisan Magyarország területére.

A gyanúsítottak ezután Németország irányába indultak volna, de a rendőrök ezt megakadályozták, igazoltatták, előállították és őrizetbe vették őket. Az egyik férfi megpróbált a rendőrök elől elfutni, de őt mintegy 500 méteres üldözés után elfogták.

Tőle még kábítószert foglaltak le, és kokaint is fogyasztott.

A férfiak utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek. A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásokban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésein mindkét elkövető vonatkozásában helyt adott, és elrendelte a letartóztatásukat. A bíróság végzései nem véglegesek, azokkal szemben a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be. (via MTI)

A kép illusztráció.