A Fidesz hivatalosan is bejelentette: Lázár Jánost indítják Márki-Zay Péterrel szemben

A Fidesz országos választmánya döntött az egyéni választókerületi jelöltekről közölte a párt szerdán az MTI-vel. A Fidesz-KDNP felkészült az országgyűlési választásra, mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra! írták a közleményben.

Mint azt korábban írtuk, a Fidesz már tavaly bejelentette szegedi jelöltjeit: a Csongrád-Csanád megye 1. számú választókörzetében Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke, míg a megye 2. számú választókerületében a jelenleg dorozsmai önkormányzati képviselő, Mihálffy Béla indul. Utóbbinál személycsere is történt, Mihálffy B. Nagy Lászlót váltja. A dorozsmai képviselő nemrég épp Orbán Viktorral perzselte a disznót Öttömösön.

A Szentes központú 3. választókerületben Farkas Sándor neve és személye változatlan a 2018-as jelöltekéhez képest, míg a Hódmezővásárhely központú Csongrád-Csanád megye 4. választókerületében Lázár János lesz Márki-Zay Péter ellenfele. Jelenleg tehát így néznek ki az indulók Csongrád-Csanád megyében, az összellenzék és a kormánypárt vonatkozásában:

  1. egyéni választókerület: Szabó Sándor – Bartók Csaba
  2. egyéni választókerület: Mihálik Edvin – Mihálffy Béla
  3. egyéni választókerület: Szűcs Ildikó – Farkas Sándor
  4. egyéni választókerület: Márki-Zay Péter – Lázár jános

A teljes, 106 jelöltből álló lista a Fidesz honlapján érhető el.