Kitört az autó kereke, ahogy letarolta a vasúti sorompót: vádat emeltek a sofőrrel szemben

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy vasúti átjáróba hajtott figyelmetlenül és a félsorompó karját letörve az oszlopot is kidöntötte írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vádirat szerint a vádlott 2021. július 10. napján, délután 3 órakor közlekedett autóval Csongrád külterületén. A férfi az egyik mellékutat keresztező vasúti átjáróhoz közelítve a megfelelő követési távolságot nem tartotta be, így nem vette észre, hogy az előtte levő autó lassít, ezért hirtelen fékezett és jobbra kormányozott, hogy az ütközést elkerülje. A manőver ellenére a vádlott a vasúti átjárót biztosító félsorompó karjának ütközve azt letörte, illetve az oszlopot is kidöntötte. Az ütközés következtében a vasúti átjáró kezdete jelzőtábla, valamint a férfi autójának kereke is kitört. Az elkövető a vasút társaságnak 166 ezer forint kárt okozott.

A férfi a többszörös közlekedési szabályszegéseivel és az üzemi berendezés megrongálásával a vasúti közlekedésben résztvevők életét és testi épségét gondatlanságból veszélyeztette. A vádlottal szemben a járási ügyészség közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat. A férfi bűnösségéről a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.