Makón is előre mennek, nem hátra

Makó fideszes polgármestere, Farkas Éva Erzsébet fizetett hirdetésekben számol be a város elmúlt években elért eredményeiről.

A kommentár pedig nem lehet más, mint hogy „Makó (is) előre megy, nem hátra”

Farkas mindeddig tizenegy ilyen posztot tett közzé, jellemzően minden nap késő délután jelenik meg az új. A posztokat pedig promotálják is, hogy minél több személyhez eljussanak, ennek eredménye ugyanakkor kérdéses, hiszen a legnépszerűbb bejegyzéseken jellemzően több nevetős reakció van, mint a többi összeadva.

Olyan eredményekről ad hírt a polgármester, mint:

  • 2021-ben közel 50 utca járdaszakasza újult meg
  • Minden orvosi rendelő megújult a városban
  • Tízmilliárdos fejlesztés a Hagymatikumban
  • Többszázmilliós közútfejlesztés
  • 150 ezer forintos újszülött támogatás

Sanszos egyébként, hogy az emberek nem magukon az eredményeken nevetnek, hanem a minden kép mellé nagy betűkkel odaírt „🇭🇺 MAKÓ (IS) ELŐRE MEGY, NEM HÁTRA!”-feliraton, amit ugye a miniszterelnök és számos fideszes politikus használ az elmúlt időszakban.

Akárhogy is, azért több posztnál fedezhetők fel hibák is a kampányfotókra tett szövegekben. Ilyenek voltak, amikor „elbocsátott” helyett az „elbocsájtott” szó került be (bár az igaz, hogy népiesen szokták így is írni), a „tűzifa-támogatás” helyett „tüzifa támogatás”, de a „Szépkorúak 10 ezer forintos utalvány támogatása” is megfogalmazható szebben.

A Facebook Ads Library szerint a polgármester posztonként 2–4 ezer forintot költ az üzenetek terjesztésésre a közösségi oldalon.