Félmilliárdot költöttek a kisteleki ipari parkra

Uniós támogatással, több mint félmilliárd forintból fejlesztették a Kistelek és Térsége Ipari Parkot, ahol ipari szennyvíztelep és csatornahálózat épült – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint az 517 millió forintos beruházással az M5 autópálya mellett fekvő ipari park infrastruktúrája önálló, komplett szennyvízelvezető és -tisztító rendszerrel egészült ki. Az új, a kisteleki kommunális szennyvíz-tisztítótelep szomszédságában kialakított ipari tisztítótelep napi kapacitása 200 köbméter.

A kisteleki székhelyű Probart Kft. kivitelezésében létrejött beruházásban 561 folyóméteren új szennyvízcsatorna is épült. A Szeged-Budapest vasútvonal túlsó oldalán található hálózat kiszolgálása érdekében pedig szennyvíz-átemelőt alakítottak ki.

A fejlesztések folytatásaként a telep szomszédságában a közeljövőben zöldhulladék-udvar is kialakítanak. A Kistelek és Térsége Ipari Park alapterülete 66,90 hektár, melyből még 26,05 hektár szabad. Az ipari parkban 31 cég működik, melyek együttesen 527 alkalmazottat foglalkoztatnak.