Minél inkább havazott, annál inkább jöttek illegálisan Magyarország területére

Péntektől vasárnapig 777 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 208, szombaton 232, vasárnap 327 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és a rendőrök. Emellett a horvát, a román, az ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak tíz határsértőt, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 32 esetben, összesen 275 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Mórahalom, Makó, Szatymaz, Ruzsa, Kübekháza, Kiszombor és Ásotthalom közigazgatási területén. Az elmúlt 24 órában 2 esetben Bács-Kiskun, és 1 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 41 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Az elmúlt héten az ország területén 1952 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten december 27-től január 2-ig a feltartóztatottak száma 1381 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 16 határsértőt, akivel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 18 gyanúsított ellen indult eljárás derül ki a rendőrségi közlésből.