Sorozatgyártásban jöttek a hamis húszezresek

Másfél év nyomozás után lebuktatott egy kilencfős bandát a rendőrség, akik hamis húszezreseket hoztak forgalomba, és azokkal fizettek Csongrád és Bács megyékben.

A rendőrök 2020 nyarán kezdtek el nyomozni az akkor még ismeretlen elkövetőkkel szemben, akik Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megye településein hamis 20 ezres bankjegyekkel fizettek vásárlásaik során.

Az elvégzett adatgyűjtések eredményeként a nyomozók rátaláltak egy 43 éves szegedi és egy 24 éves kalocsai férfire, akik a hamis pénz beszerzésével foglalkoztak, majd adták tovább társaiknak, hogy azzal fizessenek bizonyos áruk és szolgáltatások ellenértékeként.

A feltételezett elkövetők vendéglátóhelyen, piaci standon, dohányboltban, ruhaüzletben és magánszemélyek részére is fizettek a hamis bankókkal.

Az egyenruhások a gyanúsítottakat kihallgatták a 43 éves férfit és további egy társát őrizetbe vették, akiknek letartóztatását a Szegedi Járásbíróság elrendelte, majd azt a későbbiekben bűnügyi felügyeletre módosította.

Az eljárás során a rendőrök lefoglaltak, mintegy 300 ezer forint értékű hamis pénzt, laptopot és mobiltelefonokat. A nyomozás iratait a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a napokban megküldték vádemelési javaslattal az ügyészség részére.